Om prosjektet

Når praktiske alpinferdigheter skal utvikles trenger utøverne rask feedback og konkret veiledning.

Prosjektets bakgrunn

Veiledning av studenter i situasjoner hvor praktisk ferdigheter skal utvikles byr på en rekke utfordringer. Dersom innlæringssituasjonen i tillegg er utendørs og tidvis under krevende forhold vil det for lærer/instruktør være utfordrende å få til et dynamisk samspill mellom observasjon, veiledning og korreksjon. Samspillet mellom disse tre aktivitetene er avgjørende for veiledningens kvalitet. Utgangspunktet for det foreliggende prosjektet er grunnopplæring i bakketeknikk på snowboard, alpint og telemark for idrettsstudenter. Det bygger på antagelsen om at teknologi kan bidra til å utvikle god veiledning i krevende praksissituasjoner.

Moderne teknologi gir stadig bedre og enklere muligheter for video-/audioopptak, avspilling og deling av ulike typer informasjon og kommunikasjon. Bruk av teknologi i alpinsammenheng er ikke uprøvd. Men med dagens teknologi og effektive/sømløse løsninger i form av trådløse hjelmkameraer og portable nettbrett, har det åpnet seg en ny plattform for videoopptak under øvelse. Opptakene kan brukes umiddelbart som grunnlag for veiledning, korreksjon og instruksjon «midt i bakken».

Prosjektets mål

Målet med pilotprosjektet er tredelt:

  1. å utforske nettbrett og hjelmkamera som plattform for observasjon og veiledning av idrettsstudenter under praktisk opplæring i snowboard, alpint og telemark.
  2. å undersøke hvordan digitalisert observasjonsmateriale virker inn på veiledning og feedback ved ferdighetstrening.
  3. å utvikle metoder og strategier som utnytter digitalisert observasjonsmateriale til å øke muligheten for «reflection in action» og dermed veiledningens kvalitet.

Prosjektmedarbeidere

Stein Erik Skaar 
Prosjektleder
Rådgiver
Pedagogisk utviklingssenter
Universitetet i Agder
stein.e.skaar@uia.no

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.